23 Nisan 2012 Pazartesi
sedano Arancione
sedano Arancione
materiali:
5 pezzi di sedano
2 carote
1 cipolla
2 cubetti di zucchero
mezzo cucchiaino di sale
2 tazze di succo d'arancia
direzioni:
Aggiungere lo zucchero e il sale.
Cube aggiungere il sedano tritato.
Dopo aver aggiunto circa 5 minuti, o fino a quando ogni materiale kavuralım.
Cuocere a fuoco basso finché le verdure sono completamente d'appalto, aggiungere il succo d'arancia.
Lasciate che il servizio caldo.
Buon appetito.pratik yemekler
13 Nisan 2012 Cuma
Zeytinyağlı Kereviz
9 Nisan 2012 Pazartesi
Kıymalı Arpa Şehriyesi Çorbası
Pratik tatlı tarifleri verilirde pratik yemekler tarifi verilmezmi? en kolay ve lezzetli çorbalardan biri
Kıymalı Arpa Şehriyesi Çorbası
Malzemeler: 1 çorba kaşığı domates salçası 4 dal maydanoz 4 çorba kaşığı yağ 5 su bardağı su 1 su bardağı arpa şehriye 6 çorba kaşığı kıyma
Tarifi: Derin bir tencerede 4 çorba kaşığı margarini eritelim. Kıymamızı ve salçamızı ekleyip kıymaların rengi değişene kadar kavuralım.Arpa şehriyelerimizide ilave edelim. Su, tuz ve arzuya göre baharatlarımızıda ekleyelim.Arpa şehriyeler pişee kadar kaynatalım.Ocağın altını kapattıktan sonra kaselere boşaltıp maydonozla süsleyelim. Afiyet olsun.pratik yemekler
Malzemeler: 1 çorba kaşığı domates salçası 4 dal maydanoz 4 çorba kaşığı yağ 5 su bardağı su 1 su bardağı arpa şehriye 6 çorba kaşığı kıyma
Tarifi: Derin bir tencerede 4 çorba kaşığı margarini eritelim. Kıymamızı ve salçamızı ekleyip kıymaların rengi değişene kadar kavuralım.Arpa şehriyelerimizide ilave edelim. Su, tuz ve arzuya göre baharatlarımızıda ekleyelim.Arpa şehriyeler pişee kadar kaynatalım.Ocağın altını kapattıktan sonra kaselere boşaltıp maydonozla süsleyelim. Afiyet olsun.pratik yemekler
6 Nisan 2012 Cuma
İncir Dolması
Malzemeler
1 tatlı kaşığı çay yaprağı
375 ml. kaynar su
250 gr. kuru incir
2 yemek kaşığı kabaca
doğranmış ceviz
2 yemek kaşığı kabaca doğranmış badem
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbet
60 ml. gülsuyu
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
3 adet defne yaprağı
180 ml. yoğurt (servis için)
İncir Dolması Tarifi
•İncir Dolması: Çay yapraklarıını 2-3 dakika kaynar suda bekleterek demleyin. Çayı orta boy bir kabın içine süzün ve incirleri ekleyin. 6 saat süreyle yumuşaması için bekletin.
• İncirleri süzün. Suyunu da ayrıca bir kenarda bekletin.
• Cevizleri, bademleri ve portakal kabuğu rendesini bir kabın içinde karıştırın.
• İncirlerin altına keskin bir bıçakla bir kesik atın ve içlerini cevizli karışımla doldurun. İncirleri sap kısmı yukarı bakacak şekilde bir fırın kabına yerleştirin.
• Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
• Şerbet: Kenara ayırdığınız çayı, gülsuyunu, balı, limon kabuğu rendesini ve defne yapraklarını küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın ve 10 dakika daha hafif hafif kaynatın. Sıcak şerbeti incirlerin üzerine dökün. İncirleri fırına vererek 20 dakika pişirin.
• İncirleri dört servis tabağına bölüştürün. Birer yemek kaşığı yoğurt ile beraber servis yapın.
1 Nisan 2012 Pazar
Şamfıstıklı Parfe
Malzemeler: 4 adet yumurta, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı nescafe, 3 yemek kaşığı dövülmüş şam fıstığı, 1 paket vanilya, 1 tutam tuz
Yapılışı:
1 bardak sütü ısıtıp kakao ve nescafeyi sütün içinde eritin. Sütü soğuması için bekletin.
Soğuk süt ve krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletin.
Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın. Mikserde yumurta sarısı, toz şeker ve 1 paket vanilyayı 5 dakika çırpın.
Mikserde yumurta beyazı ve tuzu kar haline gelene kadar çırpın.
Miksere dolapta bekleyen krem şanti ve yumurta sarılı karışımı koyup çırpın. Tahta kaşıkla yumurta beyazını ekleyin, şam fıstığı koyup iyice karıştırın.
Uzun kek kalıbına streç film serin. Hazırladığınız karışımı döküp 1 gece buzlukta bekletin. Parfeyi buzluktan servis yapmadan 10 dakika önce çıkarın. Servis tabağına ters çevirerek koyup şam fıstığıyla süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)