6 Nisan 2012 Cuma

İncir Dolması



Malzemeler
1 tatlı kaşığı çay yaprağı
375 ml. kaynar su
250 gr. kuru incir
2 yemek kaşığı kabaca
doğranmış ceviz
2 yemek kaşığı kabaca doğranmış badem
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu

Şerbet

60 ml. gülsuyu
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
3 adet defne yaprağı

180 ml. yoğurt (servis için)

İncir Dolması Tarifi

•İncir Dolması: Çay yapraklarıını 2-3 dakika kaynar suda bekleterek demleyin. Çayı orta boy bir kabın içine süzün ve incirleri ekleyin. 6 saat süreyle yumuşaması için bekletin.
• İncirleri süzün. Suyunu da ayrıca bir kenarda bekletin.
• Cevizleri, bademleri ve portakal kabuğu rendesini bir kabın içinde karıştırın.
• İncirlerin altına keskin bir bıçakla bir kesik atın ve içlerini cevizli karışımla doldurun. İncirleri sap kısmı yukarı bakacak şekilde bir fırın kabına yerleştirin.
• Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
• Şerbet: Kenara ayırdığınız çayı, gülsuyunu, balı, limon kabuğu rendesini ve defne yapraklarını küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın ve 10 dakika daha hafif hafif kaynatın. Sıcak şerbeti incirlerin üzerine dökün. İncirleri fırına vererek 20 dakika pişirin.
• İncirleri dört servis tabağına bölüştürün. Birer yemek kaşığı yoğurt ile beraber servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder