5 Mart 2012 Pazartesi

SUPANGLE


Malzemeler:

1 kilogram süt

1,5 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı un

Supangle Tarifi Yapılışı

2 çorba kaşığı nişasta

1 adet yumurta sarısı

4 çorba kaşığı kakao

1 paket vanilya

Yapılışı ve Hazırlanması:

1. Şeker, kakao, un, nişasta ve yumurtanın sarısı karıştırılır. Biraz süt katılır. İyice karıştırılır. Önceden kaynayıp soğutulmuş süt, üzerine ilave edilir.

2. Muhallebi kıvamında pişirilir. Ateşten ineceğine yakın, vanilya katılır. Kaselere boşaltılır. Üzerine hindistancevizi, fındık serpilerek süslenebilir.

Not: Cam kaselere boşaltılacaksa iki renkli yapmak görüntüsünü güzel/eştirir. Bu durumda önce kakaosuz pişer. Muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır.

Kakao 1 çay bardağı sütle ezilir. Kalan muhallebiye dökülür. Birlikte iki üç dakika daha pişirilir. Kaselerin üzerine boşaltılır. Sonra fındıkla süslenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder