20 Mart 2012 Salı

Tiramisu


Pandispanyası için :

    4 adet yumurta
    2 kahve fincanı şeker
    3 buçuk kahve fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    yarım kahve fincanı kakao

Kreması için:

    2 su bardağı süt
    1 çay bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı un
    1 paket vanilya
    1 paket (200 gr) labne peyniri

Islatmak için:

    1 tatlı kaşığı nescafe
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

    Yarım kahve fincanı kakao

Hazırlanışı:

    Öncelikle fırını 180 dereceye ısıtın.
    Kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın veya tereyağı sürüp üzerine şeker serperek kek harcı hazır oluncaya kadar buzdolabında bekletin. Kelepçeli kalıp kullanmanızı tavsiye ederim.
    Oda ısısındaki yumurtaları şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
    Kuru malzemeleri elekten geçirerek karışıma ekleyin, kuru karışım eklendikten sonra mikserin düşük hızı ile veya  tercihen tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.
    Hazırladığınız kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30  dk pişirin.
    Kremasını hazırlamak için un, süt ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
    Kıvam alan kremayı ocaktan alın ve içine öncelikle vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
    Sonra da labne peynirini ekleyin ve mikser ile iyice çırpın.
    Kremayı hafif ılınmaya bırakın, sıcakken de yapabilirsiniz ama kekin soğuması gerek.
    Kek soğuduktan sonra en üst kısmını bıçak yardımı ile düzleyin ve ikiye bölün
    Islatmak için çok kaynar olmayan sıcak su ile nescafeyi hazırlayın ve kekin iki parçasını da nescafe ile iyice ıslatın.
    Islattığınız ilk kat keki kelepçeli kalıba alın ve üzerine kremanın yarısını dökün.
    Üzerine ıslattığınız diğer katı koyun.
    En üste kalan kremayı yayın ve soğumaya bırakın.
    İyice soğuduktan sonra üzerini yarım kahve fincanı kakao serperek servis yapabilirsiniz.
    Tercihen bir gün dinlenmesi tavsiyemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder