26 Şubat 2012 Pazar

Elmalı Kolay Tatlı


Malzemeler:
3 adet elma, 3 çorba kaşığı krema, 1 su bardağı soğuk süt, 1 paket toz krem şanti, 8 adet iyice ufalanmış pötibör bisküvi, 2 çorba kaşığı dövülmüş badem
Süslemek için: 2-3 adet çilek, 4 çorba kaşığı çilek reçeli

Yapılışı:
Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığınız elmaları rendeleyin. Krema ile beraber blenderden geçirin. Diğer tarafta soğuk sütle krem şantiyi mikserle çırpın. İçine elmalı karışım, bisküvi ve bademi katıp iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak bir kalıbın içine hazırladığınız harcı boşaltın. Üzerini kapatıp, buzlukta en az 2 saat bekletin. Servis tabağına çıkardıktan sonra üzerini çilek ve reçelle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder