26 Şubat 2012 Pazar

Zencefilli Kurabiye


Malzemeler: 125 gr Teremyağ, 125 gr Bizim Mutfak Pudra Şekeri, 2 adet yumurta, 155 gr Bizim Mutfak Un, 110 gr mısır unu, 1 çay kaşığı zencefil, 1 adet portakal
Üzeri için: Pembe şeker hamuru, Mor şeker hamuru, Gümüş drajeler

Yapılışı:
Portakalın kabuğunu rendeleyin ve 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesini kullanmak üzere ayırın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış Teremyağı elenmiş pudraşekeri ile krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarıları, portakal kabuğu rendesi ve zencefil tozunu ekleyin. Elenmiş un ve mısır ununu ilave ederek yoğurun ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış zemin üzerinde merdane ile yarım santim kalınlığında açıp, çiçek kalıp ile kestikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirip tepsiyi ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Mor ve pembe şeker hamurlarını pudraşekeri serpilmiş tezgah üzerinde ayrı ayrı açın ve kurabiyeleri kestiğiniz kalıpların birer boy küçükleri ile kesin. Her birinin altına fırça ile su sürerek soğuyan kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Gümüş drajeleri göbek kısmına yerleştirerek soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder