26 Şubat 2012 Pazar

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI


Malzemeler:

1 Paket tel kadayıf

1 paket margarin

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebisi için;

1 lt. süt,

3 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yumurta

Şurubu için;


1 su bardağı şeker,

4 su bardağı su

1 limon suyu

Yapılışı:

1. Kadayıf bir tepsiye boşaltılır. Margarin eritilerek üzerine dökülür. Yağ ve kadayıf birbiriyle ovula ovula ufalanır. (Hamurlaşmaması için havalandırılarak ovulmahdır.)

2. İki yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eritilir. Un katılarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine azar azar karıştırarak süt dökülür. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan

Bir kaşık daha tereyağı katılarak, ılıyıncaya kadar arada bir karıştırılır.

Ilıyınca önce bir yumurta kırılarak yediriiir. Sonra diğer yumurta aynı şekilde karıştırılarak yedirilir.

Kadayıfın yarısı tepsiye döşenir. Hazırlanan muhallebi arasına dökülür. Geri kalan kadayıf ise üzerine döşenir. Biraz bastırılır. Fırına sürülür, pembeleşinceye kadar pişirilir.

Fırından çıkınca, önceden hazırlanan şurup iki aşamada (önce 1-2 Kapço gezdirilir. 10 dakika sonra şurubun tamamı) dökülür. Bekletilir. Şurubunu nmince dilimlenerek ikram edilir.

Şurubunun yapılışı: Şeker ve su kaynayıncaya kadar arada bir karıştırılarak kaynatıldıktan sonra 10 dakika ocakta tutulur. İneceğine yakın limon suyu dökülür. Soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder