26 Şubat 2012 Pazar

Pekmezli Krep Tatlısı


Malzemeler:


1 su bardağı un

Bir fiske tuz,

Pekmezli Krep Tatlısı Tarifi

su veya süt

1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi

100 gram tereyağı

1 su bardağı pekmez

Yapılışı ve Hazırlanması:


1. Malzemeler karıştırılarak, kâfi miktarda su veya süt katılarak sulu bir hamur (boza kıvamında) yapılır. Kızgın bir tavaya (teflonlu tercih edilir) bir kepçe dökülür.

Tava sallanarak sıvının tavanın dibine yayılması sağlanır. Göz göz olunca ters çevrilir. İki yüzü piştikten sonra cam bir tepsiye konur.

2. Üzerine ceviz içi serpilir. Hamurun bütünü bitinceye kadar, bu tarzda krep pişirilip, her katına ceviz serpilir. En üstteki kata ceviz içi konmaz.

İstenilen şekilde dilimlenir. Üzerine, eritilmiş yağ ve pekmez karışımı dökülür. Krep pekmezi çektikten sonra servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder