26 Şubat 2012 Pazar

Prenses Tatlısı


Malzemeler:

1 kilogram süt

2 kahve fincanı un

2 kahve fincanı şeker

200 gram margarin

Prenses Tatlısı

1 paket vanilya

Hindistancevizi

Sosu için;


Yarım su bardağı tozşeker

Yarım su bardağı kakao

2 adet yumurta

100 gram margarin

Yapılışı ve Hazırlanması:

1. 200 gram yağ eritilir. İçine şeker, un ve süt dökülür. Önce topak kalma-yıncaya kadar çok iyi karıştırılır. Sonra ocağa oturtulur. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. İneceğine yakın vanilya katılır. Ocaktan alınınca, sıcak olarak 10-15 dakika mikserle çırpılır. (Tavuk göğsü kıvamına gelinceye kadar) Sonra cam bir tepsiye dökülür. Soğumaya bırakılır.

2. Diğer taraftan yumurta çukur bir kapta mikserle veya rondoyla biraz çırpılır. Üzerine şeker dökülerek biraz daha çırpılır. Kakao ve eritilmiş yağ (yağ sıcak olmamalı, aksi takdirde yumurtayı pişirebilir.) ilave edilerek krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Tavuk göğsünün üzerine dökülerek yayılır. Sonra hindistancevizi serpilir. 1-2 saat dolapta bekletilir. (Tercihen akşamdan yapılır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder