26 Şubat 2012 Pazar

Kestane Tatlısı


Malzemeler:

1 kilogram kestane şekeri

1 paket (2 poşet) krem şanti

1 su bardağı süt

Kestane Tatlısı

1 fincanı tozşeker

1 kahve fincanı kakao

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 kahve fincanı dövülmüş antep fıstığı,

1 çorba kaşığı portakal garnitirü

Yapılışı:
1. Krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır. Diğer malzemeler hazırlanıncaya kadar dolapta bekletilir.

2. Un, nişasta, kakao, şeker önce güzelce karıştırılır. Üzerine 3 su bardağı süt dökülür. Topak bırakmayacak şekilde iyice karıştırılarak ocağa konur. Muhallebi kıvamında pişirilir. Portakal garnitüründen bir yemek kaşığı katılarak bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.

3. Cam bir tepsiye, bir sıra kestane şekeri dizilir. Hazırlanan muhallebinin bir kısmı üzerine dökülür. Geri kalan kostaneler tekrar dizilir ve kalan muhallebinin tamamı üzerine dökülerek yayılır. Antep fıstığı serpilir. Hazırlanan şanti sıkma torbası veya makinesiyle üzerine şekilli garnitür yapılır.

Not-1: Kestane tatlısını püre yaparak da kullanmak mümkündür.

Not-2: Muhallebi kullanılmadan, kestane şekerinin üzerine yalnız krem şanti ile de süs yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder