26 Şubat 2012 Pazar

Yuvarlama Tatlısı


Malzemeler: 1 paket margarin, 1 su bardağı yoğurt, 1 limon kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta beyazı, Alabildiği kadar un
Şerbet için: 3 su bardağu şeker, 2.5 su bardağı su, 1 çorba kaşığ limon suyu
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Önce şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır. Yumuşak margarinle ve diğer malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yapılır. 10 dakika kadar dinlendirilir. Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ceviz konur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat sonra servise sunulabilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder