27 Şubat 2012 Pazartesi

Şekerpare


Malzemeler: 250gr margarin, 1 yumurta sarısı, 1 kaşık sirke, Aldığı kadar un
Şerbet için: 4 bardak şeker, 3.5 bardak su, 5-6 damla limon suyu

Yapılışı:
Hamur kabına göz kararı bir miktar un konulup, unun ortası açılır. Yumurta sarısı, sirke ve eritilmiş margarin ilave edilerek, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamurdan ufak, ufak bezeler alınıp yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. İsterseniz ortalarına fındık yerleştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin.
Bu arada şerbeti hazırlanır. Hazırlanan şerbet soğutularak şekerparelerin üzerine dökülür.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder