27 Şubat 2012 Pazartesi

Pudingli Etimek Tatlısı



Malzemeler:

2 su bardağı diyet süt

Yarım su bardağı buğday unu

10 poşet Swetf Low veya Spoonful Canderel (veya 20 tablet havanda dövülmüş 8 poşet Swetf n Low veya Spoonful Canderel tatlandırıcı) (veya 16 tablet havanda dövülmüş tatlandırıcı)

8 adet kepekli etimek

2 su bardağı su

1 porsiyonun diyabet değişimi:

1 porsiyon pudingli etimek tatlısı

Yarım su bardağı süt + 1 dilim ekmek

Yapılışı:

1. İki ayrı cam tepsiye dörder etimek yerleştirilir.

2. İki su bardağı sıcak suya 10 poşet tatlandırıcı dökülerek eriyinceye kadar karıştırılır. Tepsiye dizilen etimeklerin üzerine gezdirilir.

3. Un ve soğuk süt karıştırılır. Ocağa oturtulur. Muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınınca 8 poşet tatlandırıcı katılır. Pudingin yarısı bir tepsideki etimeklerin üzerine yayılır.

Diğer tepsideki etimekler spatül yardımıyla pudingin üzerine döşenir. Geri kalan puding de onun üzerine dökülerek yayılır. 2-3 saat dolapta bekletilir. Servis sırasında istenirse tarçın serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder