26 Şubat 2012 Pazar

Hindistan Cevizli Lokum


Malzemeler: 60 gr margarin, 2 çay bardağı un, 1kg süt, 1 su bardağı şeker, Vanilya, Hindistan cevizi, Muz

Yapılışı:
Bir tencerede margarin eritilir.
Üzerine un eklenip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Süt ve şeker ilave edilip karistirarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Altı kapatılıp vanilya eklenir.
Mikserle 10 dakika çırpılır.
Islatılmış tepsiye dökülüp buzdolabinda 4-5 saat bekletilir.
Karelere kesilir.
Bir tabağa hindistan cevizi konulur ve muhallebiden bir parça tabağa alınır.
İçine muz dilimleri konulup rulo yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder